-
kis répa a nagy RÁK ellen
-
megfigyelések: a sok bétakarotin tartalmú élelmiszert
fogyasztó között kevesebb a daganatos megbetegedés
-
nem csak kezdeti, de későbbi folyamatban is hatásos
-
nem csak laboratóriumi körülmények között vizsgálták
-
1967: felfedezték, hogy a máj A vitamin tartalma
kétféle forrásból származik (kész és elő anyagos) NCI
-
Hörcsög kísérletek: a retinol gátolja a légzőszervi
daganatok kialakulását Köv.: az A vitamin potenciális rákellenes anyag
-
Számos kutatás, minden elméletben a helyénvalónak
tűnt....
-
Az állatkísérletek viszont kétértelmű eredményeket
hoztak, a tudósok zavartan vakargatták fejüket
-
1981: Richard Peto (anglia) megmentette a helyzetet:
feltételezte, hogy az A vitaminná alakított béta karotin a
gyógyhatású..... A tudományos világ
fellélegzett!
-
1981-ben megindultak a gyakorlati kutatások is
rendkívüli eredményekkel
-
A bétakarotin antioxidáns hatású, hatásos mint a vírus
eredetű, mint a kémiai eredetű rák kialakulásának megelőzésére
-
Majd jött Dr. Norman Krinsky.... rávilágított, hogy
olyan karotinoid vegyületeket tartalmazó élelmiszerek is hatékonyak a
megelőzési folyamatokban, melyek nem bétakarotinban bővelkednek... Szép és
érdekes kavarodás....
-
Dr. Hans Stich: „koktéleffektus” a magas karotionid tartalmú élelmiszerek
védőhatása nem csupán a bétakarotinnak köszönhető, hanem több száz, még nem is
tesztelt, talán fel sem fedezett vegyületnek
-
A természet megalkotta, hogy a zöldségek-gyümölcsök
fogyasztóinak szervezetében kemoprevenciós vegyületek áradata legyen, mely
hatás összehasonlíthatatlan egy szimpla orvosság hatóerejével.
Kisa Judit dietetikus
weboldalunk:
Youtube oldalunk:
Facebook oldalunk: